VIDEO: Don Bosco Hechtel zwaait Salesianen uit

Hechtel d8tm40z

Op 15 augustus trekken de Salesianen van Hechtel de deur van de gemeenschap definitief achter zich dicht, maar op de laatste schooldag (30 juni) werden zij al eens in de bloemetjes gezet door de leerlingen, de leerkrachten en het personeel van de school.

In mei werd de moeilijke beslissing genomen om de gemeenschap van de Salesianen te Hechtel te sluiten. Het verminderend aantal medebroeders, hun gemiddelde leeftijd en het zeer beperkt aantal jonge Salesianen in de salesiaanse provincie Vlaanderen-Nederland zorgde ervoor dat een verlengd verblijf in Hechtel niet mogelijk was. Hechtel was nochtans het eerste salesiaanse huis in Vlaanderen, want reeds in 1896 kwamen de eerste Salesianen er toe. Nu, 126 jaar later, nemen de Salesianen dus definitief afscheid van Don Bosco Hechtel. Dat ging echter niet onopgemerkt voorbij, want de leerlingen, de leerkrachten en het personeel van de school namen op de laatste schooldag op feestelijke (en soms ook emotionele) wijze afscheid van 'hun' Salesianen. Merci!

In het Don Bosco Magazine van augustus blikken leerling Menno en Salesiaan Dieter nog eens terug op hun periode in Hechtel. Ontvang je het magazine nog niet? Inschrijven kan gratis via deze link.