Vijfdejaars DB Helchteren winnen SteelWarriors

Schermafbeelding 2024 05 15 om 10 37 43
Minister Ben Weyts overhandigt de trofee aan de Don Boscoklas. Foto: Onuitwisbaar Producties

Klas 5LC van Don Bosco Helchteren heeft op dinsdag 14 mei met glans de finale van SteelWarriors gewonnen. Daardoor mag de klas zich een jaar lang de ambassadeur van deze prestigieuze wedstrijd noemen. Daarnaast kregen de leerlingen natuurlijk ook nog een aantal prijzen mee.

Om haar sector meer zichtbaarheid te bezorgen, had Belmetal - de Belgische beroepsvereniging van de metaalhandel - begin 2022 het idee om een nationale scholenwedstrijd te organiseren. "Door leerlingen van de laatste graad secundair onderwijs mechanica/lassen uit te dagen met een competitie brengen we hen in contact met onze sector en denken ze later waarschijnlijk ook in onze richting bij het zoeken naar een werkplaats."

Voor klas 5LC van Don Bosco Helchteren was de editie van dit jaar alvast een succes. Met hun creatie van twee mijnschachten met ingebouwde barbecues wonnen de Don Boscoleerlingen de finale en bovendien sleepten ze de gouden prijs voor techniek en de zilveren prijs voor esthetiek in de wacht. Hun overwinning werd beloond met een prachtige beker, gemaakt door de metaalkunstenaar Kevin Oyen.