Voorstelling van pakkende documentaire 'Libertad' in Brussel

Libertad ps5xhdd

Een week geleden had Don Bosco International de eer om enkele internationale gasten te verwelkomen. Een delegatie vertegenwoordigers van Misiones Salesianas (Spanje) en Don Bosco Fambul-Freetown (Sierra Leone) zakte af naar Brussel om er de documentaire Libertad te presenteren.

"Ook ik woonde de voorstelling van de documentaire bij", vertelt Fonny Grootjans van Don Bosco Network. "Deze reportage gaat over de verschrikkelijke leefomstandigheden van jongeren in de gevangenis van Freetown, Sierra Leone. In de documentaire wordt het werk van de salesianen toegelicht: hoe zij jonge gevangenen opvangen, vechten voor hun rechten, hen juridische begeleiding geven, enzovoort."

Pakkende getuigenis
Het meest emotionele moment van de presentatie was ongetwijfeld de getuigenis van Chennor Bah, die zijn persoonlijke ervaring deelde als voormalig straatkind en gevangene. Momenteel werkt hij bij Don Bosco Fambul in Freetown, waar hij zijn oude vrienden in de gevangenis en jongere kinderen die nog steeds op straat leven, helpt. "Het verhaal en de hele presentatie hebben me in ieder geval ontroerd", besluit Fonny. "En het is ook een voorbeeld van het typische Don Boscowerk. Want ook hij startte zijn werk ooit met jonge gevangen."

Wie de documentaire wil zien, kan hem hieronder vinden.