Vormelingendag in het Don Boscocollege van Hechtel

Se jelxpqk

De laatste dag van de maand februari, schrikkeldag, was een hoogdag in het Don Bosco college van Hechtel. De medewerkers van Don Bosco mochten voor de zesde keer meer dan 150 vormelingen van de federatie Peer en federatie Hechtel - Eksel verwelkomen.

Reeds vrijdagavond was een ploeg medewerkers druk in de weer geweest om de sporthal en (klas-) lokalen in gereedheid te brengen voor de dag nadien.

Omstreeks 9.00u kwamen 4 enthousiaste jonge salesianen, reeds vroeg vertrokken vanuit Oostende, de sporthal binnen, benieuwd om wat ze konden of mochten verwachten. Even nadien kwamen de eerste vormelingen binnen gestormd en deze konden onmiddellijk een eigen naamplaatje, inclusief hun eigen gekozen dagprogramma in ontvangst nemen. Je zag hen onmiddellijk checken of hun vriend of vriendin hetzelfde programma gekozen had. Stilaan waren al de ingeschreven vormelingen op post en werden meteen geanimeerd door twee creatievellingen van IJD. De sfeer zat er meteen in.

Na wat praktische informatie door Luc om de dag vlotjes te laten verlopen werd ons themalied "Let it shine" geduid en uiteraard gezongen.

De vormelingen hadden vooraf persoonlijk uit een aanbod van 32 werkwinkels er vier mogen kiezen die ze op deze dag konden meemaken en of beleven. De voorstelling van deze werkwinkels was schriftelijk gebeurd en mede geduid door hun catechisten.

Een beperkte greep uit de werkwinkels waren o.a. Godly Play, vlindercircus, evangelieduiding van hun vormselviering, concreet iets doen voor anderen, vluchtelingenproblematiek, tal van getuigenissen o.a. Kenia, Nepal , een Bijbelquiz, enz...

Tijdens de middagpauze konden de vormelingen genieten van een warme tas tomatensoep met balletjes en hun eigen meegebracht lunchpakketje. Genieten van ontspanning en spel en uiteraard van heel wat uitwisselingscontacten hoorden er zeker bij.

Na de vier werkwinkels werd een zelfgebakken wafel door Lucienne en Leo alsook een appel- of sinaasappelsapje aangeboden.

De dag werd afgesloten met een stemmige eucharistieviering in de sporthal voorgegaan door Dieter, Mark en Koen. De ouders van de vormelingen waren vrijblijvend uitgenodigd om de eucharistieviering mee te komen vieren. Het deed deugd dat vele ouders ingegaan zijn op deze uitnodiging.

Zo'n dag is maar mogelijk wanneer deze gedragen wordt door velen en ik wil ze hier dan ook graag benoemen m.n. catechisten, Salesianen, vrijwillige medewerkers vanuit parochies en diensten, medewerkers van Don Bosco ... Dank zij hun enthousiaste gedreven inzet slagen we erin om het rugzakje van deze vormelingen een klein beetje te vullen met levensnoodzakelijke ingrediënten!

Met de hoop dat ze van deze ingrediënten kunnen leven om er zelf een fijnere jongen of meisje van te worden en dat de wereld er door hun toedoen straks mooier, leefbaarder, kwaliteitsvoller kan uitzien!

Een dag die de moeite waard was! Op nu naar de volgende editie.