Vrijwilligers zorgen voor opknapbeurt in Sint-Pieters-Woluwe

Opruim3 x9hfpde

Op maandag 28 en dinsdag 29 december werd er hard gewerkt in Sint-Pieters-Woluwe. Zowel op de school als op het internaat werd van de vakantie gebruik gemaakt om een aantal lokalen op te ruimen of opnieuw in te richten.

“Maandag gingen we met een aantal enthousiaste internen richting Herenthout. We mochten wat meubilair gaan ophalen bij een bedrijf dat binnenkort sluit door het pensioen van de eigenaar”, legt Jan Van Oycke uit. “Kasten, rekken, bureaustoelen, kantoormateriaal, … werden ingeladen, naar het internaat gebracht en uitgeladen. Na een dag hard werken was er tijd om samen te eten, rustig te genieten van een film en wat bij te praten."

“Op dinsdag, na een gezond ontbijt, gingen we opnieuw aan de slag”, gaat Jan verder. “Materiaal van de zolder naar andere bergruimtes brengen, oud meubilair en oude gordijnen naar de container brengen, nieuw meubilair plaatsen in de wasplaats, de voorraad, het bureau van de administratie, de berging met herstellingsmateriaal in orde brengen, … Na afloop van deze dag kunnen we tevreden terugkijken. Bij deze ook heel veel dank aan de vrijwilligers: Alexi, Dylan, Guido, Jos, Joran, Kevin, Renzo, Sam en Thomas.”

Klaar voor 2021
Intussen waren ook op school heel wat leerkrachten, ondersteunende medewerkers en directieleden aan de slag om onder andere het magazijn van de afdeling elektriciteit op te ruimen en een nieuw klaslokaal in te richten. Ook daar mag het resultaat gezien worden! Ook een aantal medebroeders van de gemeenschap staken een handje toe. En zo zijn ze in Sint-Pieters-Woluwe klaar om het nieuwe jaar ‘opgeruimd’ in te gaan!