Waar men gaat langs Don Bosco’s wegen komt men medewerkers tegen

Schermafbeelding202018 05 0820om2010 39 52 0lazoa1

Al jaren organiseert de Jeugddienst van Don Bosco in de paasvakantie Turijnreizen voor jongeren. Dit jaar was het niet anders. Jonge mensen uit verschillende Don Boscoscholen, o.a. Zwijnaarde, Helchteren, Groot-Bijgaarden, samen met vier jonge leerkrachten verbleven een aantal dagen in Italië onder leiding van Koen Timmermans (sdb).

Deze jongeren werden dan op de verschillende plekken die belangrijk waren voor Don Bosco, gegidst door jonge mensen die de vorige jaren mee geweest zijn. Ze bezochten in chronologische volgorde de Becchi, Chieri, Mornese, Valdocco en tot slot de markt van Turijn. Dagelijks werd er een eucharistieviering of bezinning gehouden. Wanneer een groep op reis gaat, dan wordt ook de innerlijke mens versterkt. Daar zijn natuurlijk mensen voor nodig die voorbereidingen treffen en de maaltijden bereiden.

Al dertien jaar gaan Astrid, Willy, Mieke en Flory mee als vaste koks, meestal bijgestaan door enkele andere Don Boscofans. Dit jaar waren dat Maurice en Linda voor wie Don Bosco niet veel meer geheimen heeft. Met hart en ziel toverden deze mensen, die bovendien medewerkers zijn van de groep in Hechtel, de heerlijkste gerechten op tafel.

De jongeren werden er echt verwend: naast de traditionele hoofdmaaltijden kregen ze ook nog een elfuurtje, een vieruurtje en een avondsnack. Er werd naar gestreefd om gezonde voeding op tafel te zetten, alles werd goeduitgebalanceerd. De choco, de confituur, de taarten, de cakejes, kortom alleswas zelfgemaakt. Ze wisten het mooie gebaar naar waarde te schatten.

De medewerkersgroep van Hechtel is een hechte groep. Bewijs daarvan is dat twee van hen, Nico en Louisette, besloten om de kookploeg te gaan bezoeken op de Becchi. Zo gezegd, zo gedaan en zij hebben dan ook een heerlijk dagje meegemaakt (en ook een beetje meegedraaid) op de Becchi en in de boerderij van de Moglia’s. Het is niet te beschrijven welke vertrouwdheid er tussen de medewerkers gegroeid is. Zelfs de vroegere chauffeur Rik heeft samen met zijn vrouw Leen de kookploeg verrast met een bezoek. Het was een hartverwarmende ervaring.