Wandeltocht van 120km naar Turijn: "Opnieuw vertrouwen krijgen"

Jongeren20 De20 Takel 956j8e2

De Takel Oostende zet zich in voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Twaalf jongeren maken van 4 tot 18 juli 2021 samen met hun begeleiders een avontuurlijke tocht door de Alpen naar Turijn, de bakermat van Don Bosco. Met deze intense ervaring wil De Takel deze jongeren opnieuw verantwoordelijkheidszin geven en hen in zichzelf doen geloven.

De Takel stelde een groep samen van jongeren die anders geen kans krijgen om dergelijke positieve levenservaringen op te doen. Met de vrijwillige inzet en het engagement van medewerkers maken ze de droom van deze jongeren waar. "Op 4 juli beginnen we aan een wandeltocht van 120 kilometer door de Alpen. Het einddoel is Turijn, waar ze de plaatsen bezoeken waar Don Bosco leefde en werkte", klinkt het bij de begeleiders. "De jongeren ontdekken er hoe hij de grote inspiratiebron werd van De Takel."

Moeizame wegen worden uitdagingen en leiden nogal eens naar mooie bestemmingen.” - Kristine Decroos (De Takel)

Grenzen verleggen en vertrouwen krijgen
"Met deze bergexpeditie laten we jongeren hun grenzen verleggen en opnieuw vertrouwen en geloof krijgen in zichzelf. De bergen en natuur wekken inspiratie, bewondering, bezinning op en geven energie om vooruit te durven kijken. Jongeren hunkeren naar momenten van ontmoeting en vriendschap en gelegenheden waar ze waar ze kunnen ontdekken wie ze zijn. Tijdens de tocht en het voorbereidingstraject kunnen ze in een korte tijd veel leren over samenwerken, verantwoordelijkheid opnemen en omgaan met tegenslag. De jongeren doen een intense levenservaring op die zelfwaarde, zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidszin bijbrengt waardoor ze beter wegwijs worden in het echte leven."

Je kan dit project steunen via deze link.