Wat is er gebeurd in Don Bosco Haacht?

Background qul7wjx

Lees hier over hun recente activiteiten

Excursie Antwerpen

Onze jongens en meisjes van 1O, 2O en 2P trokken op vrijdag 4 oktober in het kader van de lessen wetenschappen en MaVo de hele dag richting Antwerpen. Daar bezochten ze tijdens de voormiddag het Greenpeace-schip ‘Rainbow Warrior’ en in de namiddag stond een stadswandeling/zoektocht door Antwerpen op het programma. Als kers op de taart kregen onze leerlingen tijdens het bezoek aan de Rainbow Warrior een reportageploeg van ‘Karrewiet’ (kinder- en jongerenjournaal van Ketnet) op bezoek.


Naschoolse sport

Op woensdag 9 oktober speelden de miniemen voetbal hun eerste ronde aan de sporthal in Wespelaar. De poule bestond uit een ploeg eerstejaars van onze school, een ploeg tweedejaars van onze school en een ploeg van SMIKS uit Keerbergen. Onze tweedejaars konden zich relatief gemakkelijk plaatsen voor de volgende ronde, voor onze eerstejaars was de grootte van het veld (de meesten spelen in ploegverband immers nog niet op een volledig veld) en het fysieke overwicht van de leerlingen van een jaar ouder bij momenten te groot. Maar deze lichting is alvast veelbelovend voor volgend jaar!


Toneel ‘de stelling van A’

Pesten via email, het zonder toestemming plaatsen van intieme of gemanipuleerde foto's op het internet, bedreigingen per sms, het zijn maar enkele voorbeelden van digitaal pesten of cyberpesten. Kenmerkend voor deze nieuwe vorm van pesten is dat het vrijwel onzichtbaar blijft voor volwassenen.

Op woensdag 9 oktober woonden al onze eerstejaars de toneelvoorstelling ‘de stelling van A’ van theater ‘Uitgezonderd’ bij. Het opzet was de jongeren kennis te laten maken met de gevolgen van digitaal pestgedrag.