Wereldjongerendagen van 1 tot 6 augustus 2023 in Lissabon

WYD 8q4pzz6

De Wereldjongerendagen (WJD) van 2023 zullen van 1 tot en met 6 augustus 2023 plaatsvinden in Lissabon (Portugal). Dat hebben de organisatoren van het evenement in een persbericht bekendgemaakt.

"Met de aankondiging geven wij de jongeren uit de hele wereld de kans om zich voor te bereiden op het evenement", zegt kardinaal Manuel Macário do Nascimento Clemente, de patriarch van Lissabon. "Wij hopen dat de komende 22 maanden een tijd van evangelisatie voor iedereen mogen zijn."

Op de persconferentie in Lissabon viel nog te vernemen dat er al zo'n 400 vrijwilligers zich hebben aangemeld om de WJD mee voor te bereiden. In elk bisdom in Portugal is een comité voor de organisatie van dit evenement met jongeren uit de hele wereld opgericht.

De WJD brengen om de drie jaar katholieke jongeren uit alle continenten samen voor een tijd van ontmoeting, gebed en uitwisseling. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden de WJD in de zomer van 2022 plaatsvinden, maar door de coronapandemie werd het evenement tot 2023 uitgesteld. Het is al de vierde editie sinds het aantreden van paus Franciscus. De vorige editie vond in 2019 plaats in Panama-City. Toen namen zo'n 700.000 jongeren deel aan het evenement.