Hallo allemaal! Ik ben Ann, de nieuwe stafmedewerker onderwijs bij Jeugddienst Don Bosco.

Ik ben afkomstig van Kampenhout maar tijdens mijn studies heeft Leuven mijn hart veroverd. Nu woon ik in Heverlee, lekker dicht bij de jeugddienst en het bruisende Leuven. Ik heb LO en bewegingswetenschappen gestudeerd, beter bekend als ‘het sportkot’. Als rasechte sportkotter ben ik veel met sport bezig. In mijn vrije tijd speel ik volleybal en geef ik training aan een bende jongens en meisjes. Bovendien ben ik volop bezig met mijn stage als leraar.

Ben jij een animator?

Zeker en vast! Vooral in de zomer trek ik van kamp naar kamp. Ook het speelplein heeft voor mij geen geheimen meer.

Hoe ken jij Don Bosco?

Mijn grootvader is opgegroeid in een Don Boscoschool omdat zijn moeder daar kookte voor de gemeenschap. Zijn kinderen zijn allemaal naar een Don Boscoschool geweest, net zoals wij. In de vakantie gingen we naar het speelplein van Don Bosco. Je kan dus zeggen dat dit geen onbekend begrip is in de familie. Ik ben opgegroeid met generaties aan Don Boscoverhalen.

Wat betekent Don Bosco voor jou?

Ik heb mijn hele middelbare schoolperiode doorgebracht op een Don Boscoschool, dus ik ben opgegroeid met de visie en de waarden van Don Bosco. Don Bosco betekent voor mij verbondenheid, zingeving in kleine dingen en veel speelplezier. Dat hoop ik dan ook te kunnen overbrengen aan andere jongeren!

Wat zijn jouw taken bij Jeugddienst Don Bosco?

Ik ben de nieuwe contactpersoon tussen de jeugddienst en de scholen. Wanneer scholen vragen hebben over jeugdwerk, kunnen ze bij mij terecht. Maar ik werk evengoed in de andere richting. Ik wil de scholen ondersteunen in hun noden. Zo zal ik het project speelplaatsanimatie in zoveel mogelijk scholen introduceren of verder helpen uitbouwen.

Wat zijn jouw dromen als stafmedewerker onderwijs bij Jeugddienst Don Bosco?

Ik zou het heel leuk vinden als scholen en vooral jongeren de weg naar de jeugddienst sneller vinden. Ik ben ervan overtuigd dat er heel wat jongeren rondlopen die zich willen engageren in een vrijwillige setting, maar niet goed weten hoe ze dat kunnen aanpakken. Daar wil ik, samen met JDB, verandering in brengen!