Wilfried Meert krijgt 'dikke duim' van Kerk & Leven

Al 30 jaar begeleidt salesiaan Wilfried Meert vakanties voor religieuzen.æ
Al 30 jaar begeleidt Wilfried (links) vakanties voor religieuzen.

Al 30 jaar begeleidt salesiaan Wilfried Meert vakanties voor religieuzen. Eerst als aalmoezenier, sinds drie jaar als vakantieverantwoordelijke. In de Kerk & Leven van 23 augustus kreeg Wilfried daarom de 'dikke duim', een soort van dankjewel aan wie zomaar goed doet voor een ander.

Wilfried Meert (62) is econoom en vicaris van de gemeenschap van de salesianen in Oud-Heverlee. Reeds 30 jaar begeleidt hij vakanties voor religieuzen. "Het eerste wat de sociaal assistent van de toenmalige Mutualiteit der Religieuzen België (MRB) vroeg bij mijn priesterwijding, was of ik zin had om de vakanties voor religieuzen mee te begeleiden. Zo ben ik erin gerold", aldus Wilfried.

Toen Wilfried genomineerd werd voor de 'dikke duim' van Kerk & Leven schrok hij wel even. "Twee weken geleden kreeg ik een telefoontje dat iemand mij had voorgedragen voor de 'dikke duim'. Ik was een beetje verrast, want ik dacht dat het voor mijn broer was. Hij is missionaris in Congo en verbleef een paar weken in België. Maar het was voor mij. Ik wil toch nogmaals herhalen dat deze duim niet alleen voor mij is, maar voor de prachtige ploeg van vrijwilligers."