Wist je dat de Strenna van 2021 al bekend is?

Don20angel ub0xnh8

Op de officiële campagne rond de bekendmaking van de nieuwe Strenna is het nog minstens tot januari wachten, maar algemeen overste Ángel Fernández Artime lichtte de jaarspreuk van 2021 onlangs wel al even toe. ‘Mossi dalla speranza: «Ecco, io faccio nuove tutte le cose» (Ap 21,5)’, klinkt het in het Italiaans. Vrij vertaald naar ‘Door hoop bewogen: "Zie, ik maak alles nieuw.’

“Zoals elk jaar stuur ik in deze periode alle provincies van de salesiaanse congregatie en alle salesiaanse familiegroepen de titel die voor de Strenna voor het komende jaar gekozen is”, klinkt het in de mededeling van de algemeen overste.

Bij de bekendmaking van het thema vestigde Ángel Fernández Artime zijn aandacht op enkele specifieke zaken. Hij verwijst onder meer naar de actualiteit, naar de situaties waarin Don Bosco zich in zijn tijd bevond en naar de salesiaanse interpretatie van het heden. “Maar de aanwijzingen die ik geef, zijn natuurlijk niet het commentaar op de Strenna”, nuanceert hij. “Dit zijn slechts ideeën die de rode draad vormen, ideeën die ik als essentieel beschouw om de ontwikkeling van de reflectie en bepaalde pastorale richtlijnen die daaruit zullen voortvloeien, te begrijpen.”

Wie de volledige verklaring van de algemeen overste wil lezen, kan dat hier doen.