Wist je dat Don Bosco vorige week nog op televisie te zien was?

Corona Quiz 62k3ddj

Dat Don Bosco vandaag de dag nog steeds leeft, is ook sommige televisiemakers niet ontgaan. Tijdens de Corona Quiz op Eclips TV werd vorige week donderdag nog een vraag gesteld over de inspirerende heilige.

Eclips TV is een Vlaamse digitale zender die zich richt op vijftigplussers. Tijdens de Corona Quiz, een quiz waarin het antwoord telkens de lettergrepen ‘co’, ‘ro’, of ‘na’ bevat, stelde presentator Michel Follet een vraag over Don Bosco en gaf hij nadien een woordje uitleg. U kent Follet misschien nog als presentator op bekende radio- en televisiezenders.

“Wie is deze figuur die blijft inspireren?”, luidt de vraag wanneer een foto van Don Bosco in beeld verschijnt. Daarna volgt een tip die prijsgeeft dat de oplossing de lettergreep ‘co’ bevat, vooraleer het juiste antwoord getoond wordt. Follet gaf ook nog een woordje uitleg over Don Bosco en de salesianen vandaag. Het volledige fragment kan je hieronder bekijken.

Wie zelf wil meedoen aan de Corona Quiz kan terecht op Eclips TV via Telenet (kanaal 51) of Proximus (kanaal 109). De quiz is dagelijks te bekijken om 10.05 uur, 16 uur of 22.10 uur.