Woluwe zoekt laptops: “Het lijkt wel iedere week De Warmste Week”

Woluwe kskis0k

Zoals we op onze website eerder berichtten, is Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe sinds 1 september begonnen met elke dinsdag online les te geven. De eerste weken zijn alvast goed verlopen, maar de school kan wel nog wat extra materiaal gebruiken, zo vertelt directeur Dirk Kerckhoven op Radio2.

“We willen de capaciteit natuurlijk vergroten en ervoor zorgen dat alle leerlingen gebruik kunnen maken van het materiaal. Maar daarvoor zijn we nog op zoek naar laptops, desktops, enzovoort”, legt de directeur uit in Start Je Dag op Radio2. “Op die manier willen we onze leerlingen en deze kwetsbare jongeren vooruit helpen.”

Want het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar heel wat leerlingen hebben geen eigen laptop ter beschikking. “Inderdaad, bij de start van ons online leren-project werden er al meteen 100 laptops uitgeleend. We gaan er tegenwoordig van uit dat iedereen het juiste materiaal ter beschikking heeft, maar dat is niet zo.”

Veel donaties
De school heeft al heel wat materiaal ontvangen. “De afgelopen maanden kregen we al heel wat donaties”, aldus Kerckhoven. “Zo kregen we van de Frans-Amerikaanse stichting FACT een donatie van 4.000 dollar. Daarnaast kregen we ook van Cera Foundation 4.000 euro. Ook een grote retailer met hoofdzetel in Halle heeft zich aangeboden. Het kan dus. Het lijkt wel iedere week De Warmste Week.”

Alle beetjes helpen
Maar om alle jongeren toegang te kunnen geven tot en een volledig leerproces aan te kunnen bieden, is er meer nodig. “Dat ene exemplaar mag ook”, besluit de directeur. “Gisteren kwam er bijvoorbeeld een vrouw langs. ‘Alstublieft, deze gebruik ik niet meer’, klonk het. Alle beetjes helpen dus. We kunnen er ook voor kiezen om leerlingen te verplichten een eigen laptop te hebben, maar dan jaag je mensen op kosten. We kiezen er dus voor om een uitleentraject uiteen te zetten. Onze enige vraag aan de leerlingen is om het materiaal met respect te behandelen, zoals wij hen met respect behandelen.”