Wordt leerkracht Don Bosco Hoboken 'Leraar van het jaar'?

IMG 6883
Leraar Lars Van Der Linden (met pakket in handen) was geëmotioneerd door zijn nominatie

Elk jaar kunnen collega’s, ouders en leerlingen genomineerden selecteren voor de ‘Leraar van het Jaar’ van KLASSE. In 2024 staat de schijnwerper op ‘aanstekers’ op school: leraren die het vuur aanwakkeren bij hun leerlingen en collega’s motiveren om mee te doen en te denken. In Don Bosco Hoboken zit zo'n 'aansteker', want leraar Lars Van Der Linden zit bij de laatste 50 kanshebbers (uit bijna 19.000 genomineerden).

'Aanstekers’ in het onderwijs. Het zijn leraren die actie, vernieuwing en groei stimuleren. Deze leraren wakkeren het vuur aan bij hun leerlingen en motiveren collega's om mee te doen en mee te denken, want beter onderwijs creëer je samen! Maar liefst 18.958 leraren werden genomineerd als 'aansteker' en maakten kans op de titel 'Leraar van het jaar'. Uit al deze verhalen selecteerde de jury 50 leraren.

"We zijn ontzettend trots dat onze collega Lars Van Der Linden bij die 50 laatste genomineerden zit", aldus Don Bosco Hoboken. "Zijn inspirerende aanpak met leerlingen en zijn rol als vertrouwenspersoon maken hem bijzonder waardevol op onze school. Hij is een echte aansteker van vernieuwing in het onderwijs. Hij integreert AI in de klas op een vernieuwende en maatschappelijk relevante manier. Niet alleen leert hij leerlingen deze tools te gebruiken als intellectuele hulpmiddelen, maar hij helpt vooral kwetsbare en taalzwakke leerlingen om hun zelfredzaamheid te vergroten. Dit bereidt hen voor op een soms moeilijke toekomst, vergroot hun slaagkansen en kan hen helpen een beter leven te leiden. Bovendien is Lars gewoon een ontzettend leuke collega!"

Bekijk hier hoe Lars door leerlingen en collega's verrast werd met zijn nominatie. Op dinsdag 25 juni komen we te weten wie de 'Leraar van het jaar' wordt. Wij duimen alvast mee!