WYD23 daagt je uit: loop mee en draag bij aan het klimaat

WYD ueganci

Op de Wereldjongerendagen van 2023 (WYD23) van 1 tot 6 augustus in Lissabon is het nog even wachten, maar ook tijdens de voorbereidingsperiode valt er al heel wat te beleven rond deze internationale bijeenkomst. De WYD Global Race is daar een prima voorbeeld van.

Van 20 tot 23 oktober 2022 staat de tweede editie van de World Youth Day Global Race op het programma. Dat is een samenwerking tussen de Wereldjongerendagen, Move Sports en Santa Casa da Misericórdia de Lisboa waarbij deelnemers wereldwijd virtueel tegen elkaar kunnen lopen. Deelnemers kunnen kiezen wanneer ze ‘racen’. ’s Ochtends, ’s nachts, in stad of aan zee? Je kiest helemaal zelf.

Bijdragen aan het klimaat
Door in te schrijven voor de World Youth Day Global Race draag je ook bij aan het klimaat. Als loper betaal je namelijk een symbolische donatie van 4 euro, geld dat door de Wereldjongerendagen gebruikt wordt om bij te dragen aan de vermindering van de CO2-afdruk van de Wereldjongerendagen in Lissabon.

Virtueel klassement
In Portugal - waar de Wereldjongerendagen doorgaan - zullen er een aantal plaatselijke races georganiseerd worden, maar ook andere geïnteresseerden kunnen deelnemen. Hoe? Met een speciale App, ontwikkeld door Move Sports, kan iedere atleet via een georeferentiesysteem zijn of haar tijd laten registreren. Op deze app kan je ook een virtueel podium terugvinden. De deelnemers kunnen zelf kiezen welke afstand ze willen lopen: 2 km, 5 km of 10 km. Interesse? Meer info kan je hier vinden of via de App 'WYD Global Race'