Youca Action Day in Buso Don Bosco Halle : "Iedereen was lovend"

Youca gl2n8zt

Op 21 oktober engageerden 13.000 leerlingen zich om een dag te gaan werken voor de Youca Action Day. Met het loon dat ze die dag verdienden (55 euro) steunen ze een goed doel. Voor BUSO Don Bosco Halle was het de eerste keer dat de school deelnam.

"Ik ben donderdag bij al mijn leerlingen op de werkvloer langs geweest", vertelt leerkracht ASV Kim Weemaels. "Het was voor ons de eerste keer dat we hieraan meededen en onze leerlingen moesten hier ook warm voor gemaakt worden. In de klas hebben we de goede doelen besproken en zijn de jongeren zelfstandig op zoek gegaan naar een job."

Unieke ervaring
"Op de werkvloer waren de commentaren alvast lovend", gaat Kim verder. "Leerlingen waren op tijd en deden goed wat hun gevraagd werd. Ze deden actief mee en sommigen deden ook een job binnen hun opleiding waardoor ze een echte meerwaarde waren op die dag. De leerlingen zelf waren ook enthousiast: ze stonden op plaatsen waar ze anders nooit zouden zijn. Diegenen die binnen hun opleiding een job hadden, vonden het boeiend om eens te zien hoe het buiten de klasmuren, in een echt bedrijf, eraan toe gaat. Sommigen moesten ook meedraaien in het Frans en/of Engels, maar ook dit ging vrij goed. Op vrijdag werd ik ook meteen door de leerlingen aangesproken met de boodschap dat ze het toch veel leuker vonden dan gedacht. Kortom: het heeft hun een ervaring rijker gemaakt."