Young Spirit gaat 'opgewekt' de vakantie in

YSO1
Het werd een geslaagde dag voor Young Spirit Oostende

Op 24 juni organiseerde Young Spirit Oostende (YSO) een leuke dag voor gevormde jongeren uit het dekenaat. Acht jongeren schreven zich hiervoor in en beleefden een fijne dag in POC De Caproen in Bredene.

"Als start van de dag luisterden we naar de getuigenis van een meisje dat na haar vormsel verder op weg gaat in haar geloof", vertelt Johan Vervaeke van YSO. "Dit was meteen de aanzet tot een fijn gesprekje met onze gasten. Vervolgens werd het een heel gevarieerde dag. Zo speelden we in de voormiddag groepsspelletjes en vulde het zaaltje zich tegen de middag met allerhande percussiegeluiden op de tonen van Safri Duo. Vooraleer we onze boterhammen verorberden, legden we de eerste hand aan onze zelfgemaakte draagtas. Ondertussen was ook Dries, stafmedewerker bij IJD Brugge, ons komen vergezellen en stak hij een handje toe."

YSO8
De jongeren moesten verschillende opdrachten tot een goed einde brengen

Parcours en bezinning

In de namiddag werd het domein omgetoverd in een groot parcours met verschillende opdrachten. "Zo moesten de jongeren onder andere geblinddoekt langsheen een touw, met de fiets over enkele heuveltjes, klimmen om een ballon te doorprikken ... om uiteindelijk een rebus op te lossen. Onderweg konden ze ook enkele woordjes ontdekken die ze nodig hadden om de rebus te vervolledigen. We kozen voor een citaat uit het Johannesevangelie: “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij Mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in Mij gelooft zal nooit meer dorst hebben.” Een ijsje was een welgekomen verfrissing na deze inspanning. Tijdens een kort bezinnend slotmoment vertelden we het verhaal van het dochtertje van Jaïrus dat door Jezus weer tot leven gewekt wordt. Zo vroegen ook wij God om ons ‘opgewekt’ de vakantie in te sturen en ons het nodige vertrouwen en geloof te geven om een nieuwe, misschien wel betere, mens te worden. We mogen terugblikken op een warme dag met deze geïnspireerde jongeren!"

Auteur: Johan Vervaeke