Young Spirit Oostende bezint en ontdekt in het bos

YSO e5dyjrh

Op dinsdag 26 juli kwamen de jongeren en begeleiders van Young Spirit Oostende (YSO) samen voor een dag vol spel en avontuur. Met een vijftal nieuwsgierige jongeren trokken ze naar het bos voor een heuse speurtocht.

"In de voormiddag daagden we de jongeren uit met een aantal challenges", klinkt het bij YSO. "Daarbij zaten een aantal fysieke proeven, maar ook enkele denkopdrachten. Zo moesten de jongeren in de Bijbel op zoek gaan naar tien vrouwennamen aan de hand van een aantal tips, daarnaast speelden ze een rondje Klikipedia: met zo weinig mogelijk clicks van de ene Wikipediapagina naar de andere geraken."

Taco's, kunst en speurtocht
Rond de middag maakten de jongeren zelf Mexicaanse taco’s, na de maaltijd gingen ze creatief aan de slag met verf en kalligrafie. "Ondertussen kregen we een oproep van de geheimzinnige Hildegard, de vrouw van het woud, om ons te komen helpen het bos te redden", gaat YSO verder. "Dus trokken we naar het bos voor een heuse speurtocht. Gewapend met gsm, pen en papier vonden we opdrachten en zes woorden waarmee we een zin moesten vormen. Onderweg ontdekten we sporen van God in de natuur en stonden we verwonderd stil bij hoe wij God ervaren in al dat moois. Het werd een uitdaging voor alle zintuigen."

Terug in De Takel sloot Young Spirit Oostende deze mooie dag af met een blik op de toekomst en een bezinningsmoment rond de brief van Paulus aan de Filippenzen: "Wees blij, wees vriendelijk en maak je geen zorgen… jullie horen bij Jezus."