Young Spirit Oostende: "Jongeren begeleiden in hun geloofsgroei"

YSO eq5e3hh

Deze zaterdag (22 mei) stond er een ontmoetingsdag op het programma bij Young Spirit Oostende (YSO). De bezielers achter dit initiatief zijn de salesiaanse jeugdwerkers Biju en Pedro en de enthousiaste vrijwilligers Johan en Kristine.

Vertel eens: wat is Young Spirit Oostende juist?
"YSO is een organisatie die jongeren wil ondersteunen in hun persoonlijke zoektocht naar zingeving en hen wil begeleiden in hun geloofsgroei. We laten ons inspireren door Jezus, maar ook door Don Bosco, voor wie het op weg gaan met jongeren centraal staat. We bieden tijdens het jaar verschillende activiteiten aan en daarnaast is er ook een jaarlijks kamp waar we die vriendschap en verbondenheid nog meer willen versterken."

Voor wie organiseren jullie deze activiteiten?
"Alle jongeren die ouder zijn dan 12 jaar en leuke momenten met vrienden en leeftijdsgenoten willen beleven. Jongeren die net hun vormsel gedaan hebben of dat binnenkort gaan doen, misdienaars die nog iets 'extra' willen doen naast hun taken in de parochie, enzovoort. Allemaal zijn ze welkom."

Afgelopen zaterdag stond er een eerste ontmoeting op het programma. Wat hebben jullie gedaan?
"We kwamen met een kleine - maar enthousiaste - groep samen voor een toffe dag vol spel, plezier en verbondenheid. Na een korte kennismaking haalden we het artistieke talent in hen naar boven tijdens een workshop ‘handletteren’. In sierlijke letters vertrouwden ze een wens of levensmotto toe aan het papier. We leerden hen vervolgens enkele liederen aan die we tijdens het bezinningsmoment zouden zingen. Voor we samen aan tafel gingen, werden de jongeren nog uitgedaagd enkele spelletjes, geïnspireerd op het pinksterverhaal, tot een goed einde te brengen."

Sport en spel, creativiteit en verdieping staan centraal bij Young Spirit Oostende.

"In de namiddag gingen we op zoektocht naar een schatkist. De jongeren moesten zelf hun weg zoeken en enkele opdrachten tot een goed einde brengen. Zo konden ze de nodige informatie verzamelen om uiteindelijk het cijferslot te kraken. In de koffer vonden ze een leuk ‘hebbedingetje’ en een kleine versnapering. We eindigden met een bezinningsmoment. ‘Vrede zij met jullie’ klonken de woorden van Jezus tot ons. We ontstaken allemaal een kaarsje en formuleerden een vredeswens als slot van deze mooie dag."

Als jongeren geïnteresseerd zijn in YSO, hoe kunnen ze jullie dan bereiken?
"Voor meer informatie over Young Spirit Oostende kan je terecht bij Biju via 0499 92 24 11 of via youngspiritoostende@gmail.com. Daarnaast hebben we ook een Facebookpagina waar heel wat informatie op terug te vinden is."