Young Spirit Oostende komt samen om de liefde te vieren

YSO vu5zpd4

Op 15 februari kwam Young Spirit Oostende nog eens samen met verschillende jongeren. Het thema van de dag was 'Liefde'. Vanzelfsprekend, want de dag voordien vierden we Valentijn.

"Daags na Valentijn kwamen we met Young Spirit Oostende samen om de liefde te vieren", klinkt het bij de verantwoordelijken van YSO. "We noemden het een vriendschapsavond en iedereen mocht iemand meebrengen die hem of haar lief was. Na even ontspannen te hebben, konden we met een arsenaal aan materiaal naar ‘hartenlust’ onze creativiteit botvieren op een uitgesneden houten hartje waarop een theelichtje geplaatst werd. Tijdens het bezinningsmoment lazen we uit de brief van Paulus aan de Korintiërs. Zo hoorden we dat liefde het allerbelangrijkste is in ons leven en dat deze liefde nooit zal verdwijnen. We zongen het samen uit: ’God, U bent liefde, bron van het leven. Zijn liefde geeft ons kracht en hoop, klonk het tot slot.

Sjoeke
"De éclair achteraf ging er vlot in! Wist je trouwens dat deze in sommige gebieden in Vlaanderen ook wel een 'sjoeke' of 'chouke' genoemd wordt? Best toepasselijk op een avond waarop de liefde centraal staat! Binnenkort stellen we Young Spirit Oostende ook voor bij de vormelingen van Sint-Rikier, Sint-Jozef (Bredene) en Sint-Antonius (Vuurtorenwijk). Dit tijdens een bezoek aan De Takel", besluit YSO.