Young Spirit Oostende stapt van kerststal tot kerststal

YSO a8ks2xy

Op dinsdag 27 december nodigde Young Spirit Oostende (YSO) haar jongeren uit om samen met de vormelingen van Bredene-Sas van kerststal naar kerststal te stappen. De deelnemers volgden de ster die hen telkens in een andere kerk bracht.

"Onder een stralend zonnetje stapten onze jongeren en de vormelingen een 12 km lange tocht", klinkt het bij de begeleiding van YSO. "Ze kregen van ons telkens een stukje van de tocht waarmee ze ons gidsten langs mooie stukjes natuur, paadjes en voetwegels. Onderweg gingen we met elkaar in gesprek en gaven we de vormelingen wat meer uitleg over de werking van Young Spirit Oostende."

Langs verschillende kerken
"In elke kerk stonden we even stil bij het kerstgebeuren en belichtten we telkens een figuur uit de kerststal: Jozef, Maria, het kind, de herders, de wijzen, de engel ... De jongeren werden ook uitgedaagd om in iedere kerk een rebus op te lossen en daarnaast staken we een kaarsje aan en steunden zo de initiatieven die op weg gaan met mensen in een kwetsbare positie uit onze buurt. Een warme beker chocomelk wachtte hen op het einde van de tocht. Achteraf was het nog even fijn vertoeven ten huize Johan en Kristine in Mariakerke voor een spelletje samen met een pannenkoek en een drankje."

Young Spirit Oostende komt opnieuw samen op vrijdag 6 januari om 19.30 uur in De Takel om Driekoningen te vieren.