YSO start jaar met inspirerende uitstap naar Brugge

YSO vmi7nqt

Op zondag 2 januari startte Young Spirit Oostende (YSO) het nieuwe jaar met een bezoekje aan Brugge. De groep bezocht onder meer de Magdalenakerk en bracht een bezoek aan Wintergloed, een lichtbelevingswandeling.

YSO is een organisatie die jongeren wil ondersteunen in hun persoonlijke zoektocht naar zingeving en hen wil begeleiden in hun geloofsgroei. "We trokken eerst naar de Magdalenakerk nabij het Astridpark. Daar ontdekten we de verschillende facetten van deze kerk. Naast haar functie als parochiekerk is ze ook de verblijfplaats van YOT, een organisatie die zoekt naar nieuwe manieren van 'Kerk'-zijn en gemeenschap vormen. Zo bekijken ze bijvoorbeeld hoe ze het kerkgebouw kunnen herwaarderen tot een ruimte voor spiritualiteitsbeleving voor mensen met verschillende levensvisies."

Wintergloed
"Na een hele ervaring in de Magdalenakerk, met verschillende gesprekken en activiteiten, wandelden we nog een stukje van ‘Wintergloed’, de lichtbelevingswandeling. Na de rust van de Magdalenakerk overviel de drukte van de Brugse binnenstad ons Een onverhoedse regenbui maakt meteen een einde aan deze fijne namiddag die veel inspirerende momenten opleverde."