Zonnige afsluiter voor Medewerkers Don Bosco Kortrijk

IMG 0582
Een bezoek aan de koeienstal in Ferme de Cavrinnes

Een zomerse temperatuur van 30 graden was voor de Medewerkers van Don Bosco Kortrijk hét signaal om het werkjaar 2022-2023 op een verkoelende manier af te sluiten. Een ambachtelijk ijsje op de ‘Ferme de Cavrinnes’ was het resultaat.

"Etienne vertelde ons dat twee oud-leerlingen van Don Bosco Kortrijk deze hoeve uitgebouwd hebben tot een eigentijdse hoeve waarbij het welzijn van de dieren centraal staat", legt verantwoordelijke Anne-Mie Lefebvre uit. "Alle producten in de lokale winkel zijn huisbereid en met zorg en liefde klaargemaakt. De boer en zijn zoon leidden ons rond in de gerobotiseerde melkstal en Patrick vertelde intussen over zijn grote bewondering voor het werk van Don Bosco."

Ecologische tuin

Na het ijsje werd er verder gereisd. "We mochten bij twee medewerk(st)ers, Krista en Luk, hun ecologische tuin gaan ontdekken. Krista en Luk vertelden ronduit over de vele kruiden (want onkruid bestaat niet) en hun krachten die deze aan de mens kunnen geven. Langs kronkelende paadjes trokken we door de moestuin, de kruidentuin, de boomgaard, de bloemenweide … Het was genieten en mooi om te zien hoe deze twee mensen zoveel aandacht aan het milieu en de natuur schenken. Als kers op de taart konden we proeven van de kruiden bij het aangeboden buffet."

Genietend van het zonnetje en van elkaar voelden we ons verbonden met Don Bosco
Anne-Mie Lefebvre

Tot slot verraste Anne-Mie nog met zelfgebakken confituurtaart, waarbij ook de confituur selfmade was. "We voelden ons in Toscane, zochten verkoeling onder de bomen, hadden zicht op de weelderige tuin, maakten tijd voor een tafelgebed en een bezinningstekst, konden gezellig keuvelen en waren verbonden met Don Bosco."

20230610 182803
Op ontdekking in de ecologische tuin van Krista en Luk

Ook Anne-Mie werd nog uitgebreid bedankt omdat zij op een creatieve manier en met veel inzet de medewerkersgroep animeert. "Intussen konden we luisteren naar Ann die een vertederend liedje van Herman Van Veen zong. Nu is het uitkijken naar volgend jaar en hierbij wil ik aan iedereen een deugddoende vakantie toewensen, wat tijd en rustmomenten om zo de batterijen terug op te laden."

Auteur: Tim Bex