Zr Jeanne werd 100 jaar: "Kinderen keken alsof ze wereldwonder zagen"

Zr20 Jeanne 468amvm

Op zaterdag 19 november 2022 was het groot feest bij de Zusters van Don Bosco in het rusthuis te Wijnegem, want zuster Jeanne Philippe werd 100 (!) jaar. Dat kon uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan.

"We begonnen de dag met een feestelijke dankviering voorgegaan door Salesiaan Rik De Bock", vertelt zuster Lutgardis Craeynest. "Provinciale Hilde Bosmans gaf in de homilie een bezinning waarin ze het jarenlang lesgeven van zuster Jeanne in de verschillende scholen in de Vlaamse provincie schetste. Een inzet in salesiaanse geest verbonden met Christus, als een rank aan de wijnstok, bekommerd om de opvoeding van jonge mensen."

Lovende woorden van de burgemeester
Ook tijdens de receptie werd zuster Jeanne in de bloemetjes gezet. "Onder meer dankzij het bemoedigende woord van burgemeester van Wijnegem Leen Wouters en dankzij het lied van de gemeenschap waarin het welgevulde leven van zuster Jeanne in meerdere strofen bezongen werd. Het refrein werd al vlug een meezinger", gaat zuster Lutgardis verder. "Familie en medezusters schaarden zich daarna met de honderdjarige in hun midden rond de feesttafel. De internaatsgemeenschap zorgde graag voor de praktische ondersteuning."

"100 jaar worden is niet niets", besluit zuster Lutgardis. "Dat merkten we op in de blik van de kinderen van het internaat die op de vooravond van het feest zuster Jeanne kwamen feliciteren, ze keken alsof ze een wereldwonder zagen … een zuster van 100 jaar, een hele eeuw! Met een spandoek, een kroon en de gepaste drank ‘Dame Jeanne’ vierden we samen het leven."

Ook wij wensen zuster Jeanne een fijne verjaardag!