Zuster van Don Bosco krijgt Solidariteitsprijs in Oostenrijk

Elisabeth20 Sieg n2bpxzd

Op 28 april 2021 werd in Oostenrijk de jaarlijkse Solidariteitsprijs van de kerkelijke krant van het bisdom Linz uitgereikt. Elisabeth Sieg, zuster van Don Bosco, ontving de Solidariteitsprijs in de categorie 'Groepen'.

Zuster Elisabeth Sieg ontving deze eervolle prijs voor het integratiewerk dat ze met de speelsters van het vrouwenvoetbalteam van Vöcklabruck verricht. De speelsters van het team zijn afkomstig uit Congo, Syrië, Iran, Afghanistan, Nederland, Duitsland en Oostenrijk en zijn tussen de 14 en 40 jaar oud. Zuster Elisabeth heeft vanaf het begin deel uitgemaakt van de ploeg: eerst als speelster, daarna als co-coach en opvoeder van de meisjes.

Geïnspireerd door Don Bosco
Haar passie voor voetbal komt ook voort uit de leer van Don Bosco, die sport beschouwde als een fundamentele dimensie voor de integrale opvoeding van de persoon en voor de overdracht van menselijke en christelijke waarden "Voetbal helpt om uit de eigen schema's te stappen en slaagt erin om alle sociale klassen te betrekken", klinkt het bij zuster Elisabeth. "Informele activiteiten, vrije tijd en training helpen de speelsters om contacten te leggen, te integreren en een gemeenschap te vormen."

Sinds 1994 reikt de KirchenZeitung, de kerkelijke krant van het bisdom Linz in Oostenrijk, jaarlijks de Solidariteitsprijs uit. Het beloont daarmee mensen die zich onderscheiden door hun inzet voor solidariteit, menselijkheid en eenheid tussen burgers en buitenlanders, jong en oud, tussen mens en milieu, rijke en arme landen.