Zusters inspireren communicantjes met hun Mariaverhalen

Wijnegem uw3mtra

Heel wat kinderen van de basisschool en het internaat in Wijnegem zullen binnenkort hun eerste communie doen. Begin mei vond het laatste voorbereidingsmoment plaats en zuster Hilde haalde alles uit de kast om de kinderen te inspireren.

"Voor het laatste catechesemoment en als zuster van Don Bosco kon ik niet anders dan Maria ter sprake brengen", legt zuster Hilde uit. "Ik zocht drie 'Mariafans' in onze gemeenschap om te komen vertellen. Zuster Agnes, zuster Jeanne en zuster Paula deden hun verhaal en de kinderen hingen aan hun lippen."

Inspirerende verhalen
"Zuster Jeanne maakte indruk met haar bijna honderd lentes", gaat zuster Hilde verder. "In haar betoog kwam de gepassioneerde leerkracht naar boven. Zuster Agnes sprak dan weer enthousiast over haar sterke ervaring met Maria: als kind was ze vertrouwd met Maria in goede en slechte momenten. En zuster Paula trok de aandacht van de kinderen door het dagelijkse leven met het gebed tot Maria te vertellen. Ze wist als kind perfect dat het tijd was om naar huis te gaan als de klokken luidden. Net zoals spelen, hoorde het dagelijkse rozenhoedje bij de dag. De kinderen luisterden geboeid en in de ogen van de zusters zag ik een sprankel van hun leven tussen kinderen en mét Maria. De verhalen inspireerden de kinderen om een voorstelling te maken van Maria. ’s Avonds heb ik heel gelukkig de dag in de handen van Maria gelegd. Je moet het ook eens proberen!"