Zusters van Don Bosco maken lespakket over hun 150-jarig bestaan

Zusters FMA w2zio5u

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en omdat alle begin moeilijk is, beslisten de Zusters van Don Bosco om alvast een handje te helpen. Ze maakten een lespakket met spelletjes, opdrachten en uitdagingen voor de verschillende scholen over het 150-jarige bestaan van hun congregatie.

"Op 5 augustus 2022 was het exact 150 jaar geleden dat Maria Mazzarello samen met tien andere zusters haar eerste geloften als Dochter van Maria Hulp der Christenen (Zuster van Don Bosco) aflegde in Mornese", schrijft de werkgroep van de zusters aan de Don Boscoscholen. "Wereldwijd vieren we feest, want geschiedenis schrijf je door dankbaar om te kijken en te zien wat deze stap in Mornese vandaag in Vlaanderen betekent."

Opdrachten en uitdagingen
"Samen met alle scholen in Vlaanderen die op één of andere manier een sterke verbondenheid hebben met de plaatselijke gemeenschappen willen we feesten en herinneren!", gaat de werkgroep voort. "We dagen jouw school dan ook uit om samen met de leerlingen en het personeel aan de slag te gaan." Die boodschap werd vergezeld van de nodige spelletjes, opdrachten en uitdagingen voor de verschillende scholen. "Heeft jouw school de uitdagingen voltooid? Dan bezorgen we jullie een leuke en originele attentie voor de leerlingen en het personeel."