Zusters op retraite met Albert Van Hecke

P1030320 q3e23k0

"In trouw aan Jezus en onze roeping", was het thema van de retraite in onze gemeenschap. Acht zusters tekenden in om samen in huis deze retraite te volgen onder leiding van Albert Van Hecke, sdb.

Maandagmorgen werd het vergaderlokaal omgetoverd in een miniconferentiezaal met een minibar om ook de andere, innerlijke mens te kunnen versterken.

Het was opvallend hoe de activiteiten stilvielen en de stilte haar intrede deed. Tijdens het middagmaal kwamen de tongen even los en deelden de zusters over de inhoud van de conferentie. Reikhalzend uitkijkend naar het vervolg in de namiddag. Het was heerlijk om als niet-deelnemer mee te kunnen gaan in een beweging van verinnerlijking. Dit proces zag je gaandeweg gebeuren. Albert Van Hecke is een belezen en gedreven salesiaan en een geboren verteller. Hij had de retraite minutieus voorbereid met een brief en na elke conferentie kregen de zusters de tekst en enkele uitdagingen op papier. Zo konden ze verder op weg.

De retraite werd donderdagavond afgesloten met een stemmige biechtviering en een gezellig, eenvoudig avondmaal waarin zuster Marie-Louise Albert tekenend bedankte.

Een week voor de advent kregen de zusters de kans om even bij hun diepste zelf te komen, te groeien en al verwachtend uit te kijken naar wat komen zal …