Zusters van Don Bosco vieren Maria Mazzarello

IMG 2090
Een heuglijke dag voor de Zusters van Don Bosco

Zaterdag 13 mei was ook dit jaar niet 'zomaar een dag' voor de Zusters van Don Bosco. Het is namelijk de feestdag van Maria Mazzarello, de eerste Zuster van Don Bosco. "Voor ons is het een dag om te danken voor deze sterke vrouw uit Mornese en een dag om te danken voor de eigen en mekaars roeping", vertelt zuster Carina.

Kortrijk was dit jaar ‘the place to be’ voor de provinciale dankdag van de zusters. "Salesiaan Cirilo de Deus ging samen met zijn directeur Cor Anthonissen voor in de eucharistieviering. Het thema ‘Met Maria werken we aan een cultuur van vrede’ sloot aan bij de dankdag van de Algemene Overste van enkele weken geleden. Alle aanwezige zusters hernieuwden op het einde van de viering hun geloften. Zuster Hilde Bosmans, de provinciale, nodigde hiertoe uit: ‘Laten we danken dat er naast ons een zuster staat die mee haar geloften hernieuwt. We hebben mekaar meer dan nodig.'"

Café Don Pestarino

Na de viering waren de zusters welkom in ‘Café Don Pestarino’ dat voor de gelegenheid te vinden was in de hal van het internaat. "In het café was er van alles te beleven: provinciale Hilde werd bedankt en in de bloemen gezet, er werd gedronken en gegeten, gebabbeld en info doorgegeven over toffe evenementen zoals de Wereldjongerendagen en de salesiaanse familiedag op 23 september. Tot slot zongen we met z’n allen een feestlied dat zuster Maria Poelmans nog geschreven had, enkele dagen voor haar overlijden. De tijd vloog voorbij. Het was goed om samen te zijn! Dank aan ‘Kortrijk’ voor het fijne onthaal, aan de ‘garçons’ voor de hulp, aan zuster Hilde voor de mooie woorden en aan alle zusters voor hun ‘ja’ van elke dag!"

Auteur: Tim Bex