Zusters vieren 150-jarig bestaan met dankdag in Wijnegem

Dankdag m5ot9ij

150 jaar geleden ontsproot er in Piëmont, in een klein dorpje met de naam Mornese, een bruisende stroom van leven. Niet omwille van een uitvinding, de schitterende natuurelementen of de sprankelende wijn, maar omwille van een sterke groep vrouwen. Zij besloten om goed te doen voor kinderen en jongeren omdat God het centrum van hun leven was.

150 jaar later bestaat deze sterke groep vrouwen nog steeds en dat mocht gevierd worden. Daarom vond afgelopen weekend in de gemeenschap in Wijnegem een heuse 'dankdag' plaats.

"Maria Mazzarello en Jezus staan vandaag naast ons", klonk het tijdens de dankdag. "Ze dagen ons meer dan ooit uit om aan kinderen, jongeren en medezusters een toekomst aan te bieden, een leven in overvloed. We danken vandaag voor de overvloed aan leven en genade, voor de inspiratie van de eerste groep zusters met hun enthousiasme, want zij droegen de geest van Mornese uit over heel de wereld. We zijn dankbaar dat we weer 'ter plekke' mogen samenkomen en danken vandaag zuster Hilde Bosmans, provinciale overste van de Zusters van Don Bosco in Vlaanderen. We danken ook de zustergemeenschappen van Wijnegem voor de warme en hartelijke ontvangst, voor de salesiaanse gastvrijheid en voor het bijhorende heerlijke maal. Dit feestelijk samenzijn wakkert de droom aan van gemeenschappen die aan de medemens een stille, concrete wenk wil geven van liefde en vrede, want alleen in liefde wordt God voelbaar, ervaarbaar en kunnen mensen tot leven komen."