Veelgestelde
vragen

IMG 9150

Ik ben op zoek naar een school voor mijn kind. Waar vind ik een overzicht?

Op de pagina Organisaties vind je een overzicht van alle Don Boscoscholen. Daarnaast zijn er ook verschillende internaten voor kinderen uit het basisonderwijs en secundair onderwijs. De internaten staan los van de scholen, maar bevinden zich wel in de buurt ervan.

Hoe kan ik Don Bosco steunen? 

Op de pagina Steun ons kan je een overzicht vinden van alle verschillende organisaties die jouw hulp weten te waarderen.

Ik heb een salesiaanse roeping. Wat kan ik doen?

De weg van het evangelie is één van de mogelijkheden om antwoord te geven op de vraag hoe we gelukkig kunnen worden. Voor ons is dat dé weg en die weg ontdekken kan de moeite waard zijn. Voor jezelf en voor anderen. Leven met God, voor God, met mensen en voor mensen … Jij kunt Don Bosco zijn vandaag. Als jij je geroepen voelt of denkt te voelen, kan je contact opnemen met Bart Decancq via bart.decancq@donbosco.be (salesianen) of met Hilde Bosmans via hilde.bosmans@donbosco.be (zusters).

Waar kan ik een misintentie aanvragen?

Het is mogelijk om een eucharistieviering te laten opdragen door een salesiaan voor een bepaalde intentie. Je kunt dit aanvragen bij de salesiaanse gemeenschap of parochie in jouw buurt. Je vindt de adressen van alle salesiaanse gemeenschappen en parochies hier.

Ik heb een vraag over of melding van grensoverschrijdend gedrag.

Don Bosco Vlaanderen & Nederland spant zich in om elke vorm van onheuse machtsuitoefening, van seksueel of fysiek misbruik van minderjarigen of volwassenen in haar midden tegen te gaan. Nultolerantie is de maatstaf. We houden ons hierbij aan de in België en Nederland geldende wetten en aan de regels van het kerkelijk recht. Ons beleid rond grensoverschrijdend gedrag kan je hier downloaden. Heb je een vraag of melding? Dan kan je terecht bij misbruik@donbosco.be. Jouw mail zal in alle discretie behandeld worden.

Ik vind het antwoord op mijn vraag nergens.

Geen probleem, je kan altijd contact met ons opnemen. Wij zorgen ervoor dat jouw vraag bij de juiste persoon terechtkomt.